0 Comments

Tincturile sunt preparate medicamentoase obţinute prin dizolvarea principiilor active ale uneia sau mai multor substanţe, de origine vegetală sau mineral (mai rar animala) de obicei intr-un amestec de alcool si apa.

Preparearea tincturilor

In tincturile provenite din substante solubile, precum extractele din plante, materia prima este dizolvata in amestec de alcool: apa distilata, in proportii variabile. Acest amestec se lasa la macerat timp intre 2 si 4 saptamani, cel mai bine la soare, agitata in fiecare zi pentru a favoriza dilutia, apoi este presata la rece pentru a obtine tinctura. Aceste tincturi se pot asocia cu administrarea de ceaiuri, marind eficienta tratamentelor naturiste.

Ceaiurile reprezinta transportorul acestor solutii concentrate de plante, care odata baute ofera o suprafata mai mare de contact cu mucoasa gastrica si intestinala facand posibila absorbtia mai rapida a principiilor active din planta sau amestecul de plante din tincturi. Adaosul considerabil de alcool are drept scop, pe de o parte cresterea vitezei de absorbtie a plantelor deoarece alcoolul este un vasodilatator. Pe de alta parte prezenta alcoolului in tincturi, impiedica procesul de degradare a plantelor din compozitia lor, prevenind in acelasi timp dezvoltarea oricaror agenti patogeni pe durata pastrarii si utilizarii tincturilor.

De obicei se recomanda asocierea ceaiurilor cu tincturile pentru tratarea diverselor afectiuni. De exemplu in cazul afectiunilor ficatului si vezicii biliare, se recomanda administrarea combinata Ceaiului hepato-biliar cu Tinctura de Ghintura. Pielea este unul din organele destinate curatirii organismului, afectiunile pielii reprezentand de multe ori doar o cale naturala de curatire a organismului. In cazul multiplelor afectiuni posibile ale pielii, se recomanda administrearea Ceaiului depurativ din plante medicinale, asociat frecvent cu produsele de curatire ale ficatului si vezicii biliare, mentionate anterior si care pot fi vazute in fotografiile care urmeaza.

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *