0 Comments

Planta medicinală Limba Cerbului, numită și Năvalnic, este o specie de ferigă perenă (mereu verde), care are numeroase proprietăți benefice asupra organismului uman.

Limba Cerbului preferă pădurile de fag, cu zone umbroase. Frunzele de limba cerbului conțin enzime, tanin, mucilagii și vitamine, care au efecte astringente, diaforetice (provoacă transpirația) și diuretice.

Se spune că, pe vremuri, aceste frunze erau folosite de Hipocrate pentru vindecarea diareei și a dizenteriei, datorită calităților astringente pe care le are.

Această plantă medicinală ajută în tratarea problemelor digestive, estompează durerile provocate de gută, elimină pietrele din rinichi și fiere, vindecă răcelile cronice și alergiile, și este bun în caz de dezechilibre hormonale sau hepatită. Folosit intern, limba cerbului ajută respirația, vindecă afecțiunile de plămâni, calmează tusea, oprește diareea, scade febra și ajută la eliminarea bilei.

Datorită efectului expectorant, limba cerbului este indicată în tratarea bolilor de plămâni și în calmarea tusei și degajării căilor respiratorii. Datorită rolului său de colagog, ceaiul de limba cerbului este recomandat ca adjuvant în obstrucțiile vezicii biliare, dar și pentru a înlesni evacuarea bilei în duoden.

Mai jos ai produsele noastre care conțin Limba Cerbului:

Categories:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *